استارت آپ چیست؟

استارت آپ چیست؟


استارت آپ چیست؟ و استارتاپ‌ها چگونه موفق می‌شوند؟

شرکت نوپا یا استارت آپ به شرکت یا کسب ‌و کاری گفته می‌شود که معمولاً به‌تازگی و در نتیجه کارآفرینی ایجاد شده‌است. چنین مجموعه‌ای رشد سریعی دارد و در جهت تولیدِ راه‌حلی نوآورانه و دوام‌پذیر برای رفع یک نیاز در بازار شکل گرفته‌است. بسیاری از استارت آپ ها در چند سال اول شکست می خورند. به همین دلیل این دوره اولیه مهم است. کارآفرینان باید پول بیابند، مدل کسب و کار و طرح کسب و کار ایجاد کنند، پرسنل کلیدی را استخدام کنند، جزئیات پیچیده ای مانند سهام برای شرکا و سرمایه گذاران را بررسی کنند و برای بلندمدت برنامه ریزی کنند. بسیاری از موفق‌ترین شرکت‌های امروزی – مایکروسافت ( MSFT )، اپل ( AAPLE ) و متا ( META ) که قبلاً فیس‌بوک بود، به عنوان استارت‌آپ شروع به کار کردند و در نهایت به شرکت‌های سهامی عام تبدیل شدند.

استارت آپ یعنی چه

ویژگی های اصلی استارتاپ ها

1. رشد فوق العاده در استارتاپ ها

استارت‌آپ‌ ها کسب ‌و کارهایی هستند که برای مقیاس‌پذیری فوق‌العاده سریع طراحی شده‌اند و این تمرکز بر رشد و مقیاس سریع آن‌ها را از کسب‌وکارهای کوچک متمایز می‌کند.

2.نوآوری در استارت‌آپ‌ ها

استارتاپ ‌ها با نوآوری، ایده‌های جدید و استفاده از فناوری برای ایجاد تغییر در یک صنعت برای حل مشکل مشتریان ایجاد می شوند. هتل ها (Airbnb)، تاکسی ها (Uber)، موتورهای جستجو (Google) و حتی حقوقی (LegalVision).

3. سن استارتاپ ها

استارت‌آپ‌ ها عموماً جوان هستند و پس از سه سال فعالیت، اکثر آنها به عنوان استارت‌آپ فعالیت خود را متوقف می‌کنند. این همزمان با رویدادهای دیگر از جمله:
• شرکت توسط یک شرکت بزرگتر خریداری شده است.
• این شرکت چندین دفاتر راه اندازی می کند و گسترش می یابد.
• بنیانگذاران شخصاً بخشی از سهام خود را می فروشند.
نکته مهم هنوز هیچ قانون مشخصی وجود ندارد و شرکتی که پنج سال از عمر آن می گذرد هنوز هم می تواند یک استارتاپ باشد.

4.فناوری محور بودن استارتاپ ها

شرکت نوپا ‌ها اغلب از فناوری برای حل مشکلات استفاده می‌کنند و دسترسی رو به رشد عمومی به آن فناوری، رشد فوق‌العاده یک استارت‌آپ را ممکن می‌سازد.

انواع استارتاپ

در دنیای مدرن ما، جایی که همه برای ایجاد نوآوری تلاش می کنند، یک ایده خوب برای ایجاد یک استارتاپ کافی نیست. برای درک بهتر ویژگی های استارت آپ های مختلف، باید پنج نوع زیر را مرور کنید.

استارت آپ های مقیاس پذیر

شرکت هایی که در حوزه فناوری قرار دارند اغلب به این گروه تعلق دارند. از آنجایی که شرکت های فناوری اغلب پتانسیل بالایی دارند، می توانند به راحتی به بازار جهانی دسترسی داشته باشند. مانند: گوگل، اوبر، فیس بوک و توییتر.

استارت آپ های کسب و کار کوچک

استارت آپ های کسب و کار کوچک توسط افراد عادی ایجاد می‌شوند و خود سرمایه‌گذاری می‌شوند. معمولا سایت خوبی دارند اما اپلیکیشن ندارند. فروشگاه های مواد غذایی، آرایشگاه ها، نانواها و …

استارتاپ های سبک زندگی

افرادی که سرگرمی هایی دارند و مشتاق هستند روی علاقه خود کار کنند. آنها می توانند با انجام کاری که دوست دارند امرار معاش کنند. برای مثال آموزش آنلاین رقص و…

استارت آپ های قابل خرید در صنعت فناوری و نرم افزار

برخی از افراد یک استارتاپ را از ابتدا طراحی می کنند تا بعداً آن را به یک شرکت بزرگتر بفروشند . غول‌هایی مانند آمازون و اوبر استارت‌آپ‌های کوچکی را می‌خرند تا در طول زمان آن‌ها را توسعه دهند و از مزایایی برخوردار شوند.

استارتاپ های اجتماعی

علیرغم باور عمومی که هدف اصلی همه استارتاپ ها را کسب درآمد می دانند، به صورت غیرانتفاعی و برای انجام فعالیت اجتماعی، طراحی شده‌اند مثلا Code.org، یک سازمان غیرانتفاعی است که دانش‌آموزان مدارس در ایالات متحده را تشویق می‌کند تا علوم کامپیوتر را بیاموزند.

انواع استارت آپ

چگونه می‌توانیم یک استارتاپ راه‌اندازی کنیم؟

اولین قدم برای راه‌اندازی یک استارتاپ یا شرکت نوپا داشتن یک ایده عالی است. تحقیقات بازار گام بعدی برای تعیین اینکه این ایده چقدر امکان‌پذیر است و بازار فعلی برای ایده شما چگونه به نظر می‌رسد است. پس از تحقیقات بازار، ایجاد یک طرح تجاری که ساختار، اهداف، مأموریت، ارزش‌ها و اهداف شرکت شما را مشخص می‌کند، قدم بعدی است.

یکی از مهم‌ترین گام‌ها تامین بودجه است. این می‌تواند از پس‌انداز، دوستان، خانواده، سرمایه‌گذاران یا وام ناشی شود. پس از جمع‌آوری بودجه، مطمئن شوید که تمام کارهای قانونی و اداری را به درستی انجام داده‌اید. این به معنای ثبت کسب و کار شما و دریافت هر گونه مجوز مورد نیاز است. پس از این، یک مکان تجاری ایجاد کنید. از اینجا به بعد، یک برنامه تبلیغاتی برای جذب مشتری، ایجاد پایگاه مشتری و تطبیق با رشد کسب و کار خود ایجاد کنید.

اهداف استارتاپ ها

در حالی که هر کسب و کار ممکن است با توجه به صنعت، تیم، محصول، وضعیت مالی خاص خود اهداف خاصی داشته باشد، اهداف تجاری اغلب به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند:

1. اهداف اقتصادی استارتاپ ها

هدف اقتصادی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بقا: کسب و کارهای کوچک یا جدید ممکن است صرفاً بر کسب درآمد کافی برای پوشش هزینه ها متمرکز شوند تا بتوانند در تجارت باقی بمانند.
  • کسب سود
  • رشد

2. اهداف انسانی یا فردی استارت آپ ها

انگیزه اهداف انسانی در یک کسب و کار یافتن راه هایی برای برآوردن نیازهای کارمندان است تا آنها احساس ارزشمندی و حمایت کنند.

  • برای پرداخت حقوق رقابتی
  • برای فراهم کردن محیط های کاری ایمن تر و بهداشتی تر
  • برای ایجاد فرصت های رشد و توسعه شخصی

3. اهداف ارگانیک استارتاپ ها

اهداف کسب و کار ارگانیک اهدافی هستند که همه جنبه های کسب و کار را شامل می شوند: توسعه، بقا، پیشرفت و چشم انداز آن.

  • استفاده از سود برای افزایش سرمایه یا تقویت کسب و کار
  • استفاده از مدل های رشد برای کمک به موفقیت کسب و کار
  • برای هدایت ایده های نوآورانه از طریق فعالیت های متمرکز
  • برای بهبود نام تجاری و شهرت

4.اهداف اجتماعی استارتاپ ها

اهداف کسب و کار اجتماعی برای کمک یا بازپرداخت به جامعه ایجاد می شوند. مشاغل اغلب اهداف اجتماعی را تعیین می کنند:

  • برای اطمینان از شیوه های شغلی منصفانه (ضد تبعیض)
  • برای محافظت از محیط زیست با انجام اقدامات معقول برای محدود کردن ردپای کربن شرکت ها
  • برای خدمت به جامعه (مدارس، مؤسسات خیریه، برنامه های اجتماعی و غیره)
استارت آپ چیست و چگونه راه اندازی می شود

10 دلیل شکست استارت آپ‌ ها

  1. فرسودگی شغلی / عدم اشتیاق

تعادل بین کار و زندگی چیزی نیست که بنیانگذاران استارت آپ اغلب به آن دست پیدا می کنند، بنابراین خطر فرسودگی زیاد است. فرسودگی شغلی به عنوان دلیلی برای شکست در 5 درصد موارد ذکر شد.

2.عدم هماهنگی بین تیم/سرمایه گذاران

3.محصول ضعیف

4.عدم عرضه به موقع محصول

5.عدم تشکیل تیم مناسب کاری

6.مسائل مربوط به قیمت/هزینه

7.چالش های نظارتی/قانونی

8.مدل کسب و کار معیوب

9.بدون نیاز به بازار

مقابله با مشکلاتی که برای حل موسسین استارت آپ جالب است به جای مشکلاتی که نیاز بازار را برآورده می کنند، به عنوان دلیل شماره 2 شکست ذکر شده است که در 35 درصد موارد ذکر شده است.

10.تمام شدن پول و عدم جذب سرمایه جدید

تفاوت استارت آپ ها با کسب‌و‌کارهای سنتی

1. نوآوری ها

مهم ترین تفاوت استارت آپ ها و کسب و کارهای کوچک، نوآوری محصول یا خدمات است.

2. دامنه ها

کسب‌وکارهای کوچک عموما در محدوده خاصی فعالیت می کنند ولی یک استارتاپ، به عنوان یک قاعده، هیچ محدودیتی برای رشد خود قائل نیست.

3. نرخ رشد

استارتاپ همیشه باید رشد کند در صورتی که کسب و کار سنتی ممکن است این شکلی نباشد.

4. سود

کسب و کار کوچک بر کسب درآمد و در صورت امکان سود از همان روز اول متمرکز است ولی استارت آپ ها روی برنامه ریزی برای گسترش کسب و کار.

5. امور مالی

چقدر می خواهید سرمایه گذاری کنید؟

6. فن آوری ها

آیا فناوری هایی وجود دارد که برای اداره یک تجارت استفاده می شود؟

7. چرخه زندگی

کسب و کار شما تا چه مدت ادامه خواهد داشت؟

کسب و کار کوچک 32 درصد در سه سال اول تعطیل می شوند در استارتاپ ها 92 درصد

8. تیم و مدیریت

برای یک کسب و کار کوچک معمولاً تعداد زیادی کارگر استخدام می شونداما در استارت آپ ها باید با رشد شرکت به صورت فزاینده ای نیرو و سرمایه گذاران اضافه کرد.

9. روش زندگی

کار و زندگی خصوصی شما در کسب‌وکارهای کوچک، به خوبی در مقایسه با استارت‌آپ‌ها، ترکیب می شوند. در استارت آپ عموما کار، کار و دوباره کار!

10. استراتژی خروج

کسب و کار کوچک. آن را به یک تجارت خانوادگی تبدیل کنید یا آن را بفروشید. استارت آپ. معمولاً از طریق یک معامله بزرگ در فروش

    استارت آپ های موفق ایران

    استارت آپ های موفق ایران

    اسنپ

    اسنپ ​​نیز مانند اوبر اپلیکیشنی برای خدمات حمل و نقل است.

    دیجی کالا

    دیجی کالا یک فروشگاه اینترنتی ایرانی است که امکان ارسال کالا به سراسر کشور را دارد.

    کافه بازار

    کافه بازار یک بازار ایرانی برای اپلیکیشن های گوشی های هوشمند است. کافه بازار مانند گوگل پلی و اپ استور است.

    آپارات

    آپارات یک وب‌سایت اشتراک‌گذاری ویدیو مانند یوتیوب است که در سال 2011 ایجاد شد.

    دیوار

    دیوار یک وب سایت و اپلیکیشن برای اشتراک گذاری نیازها و خرید و فروش آنلاین دست دوم است. در واقع این استارتاپ معادل وب سایت eBay در ایران است.

    جمع بندی

    استارت اپ ها با نوآوری، رشد سریع و استفاده از فناوری برای حل مشکلات مردم شروع به کار می کنند. از یک ایده خلاقانه شروع می شود و با دنبال کردن اهداف تجاری، اقتصادی، انسانی و اجتماعی پیش می روند. استارت آپ های موفقی مثل دیجی کالا و اسنپ و … به همین شیوه راه اندازی شدند. دوره کارآفرینی استارت آپی به آشنایی بیشتر با چگونگی شروع استارت اپ ها و برنامه ریزی و هدایت آنها کمک بسیار می کند.

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *